De Nord NordSuspendisse

Gemaakt door en voor stichting De Nordse Pool.

Sinds jaar en dag komen scouts, jongeren en niet-zo-heel-jonge-jongeren naar dit terrein vanwege het gevoel van vrijheid dat je krijgt zodra je voet op deze plek zet. Je bevindt je echter maar 1 km van de bebouwde kom van het dorp Tegelen waar ook een winkelcentrum is. Een kilometer de ander kant uit ligt een camping met zwembad. Toch maakt de ligging van dit gebied het dat je het gevoel heb “weg” te zijn.

Het terrein is aan de voorzijde voorzien van een parkeerplaats waar auto’s en aanhangwagens geparkeerd kunnen worden. Overigens is het terrein ook met een motorwagen te bereiken. Van daar uit kan het materiaal naar de kampeerplaats worden gebracht. Er is ook een mogelijkheid het materiaal va een alternatieve route naar de kampeerplaats te brengen, maar deze is van wisselende kwaliteit.

Aangezien dit een primitieve kampeerplaats is

Kamperen op De Nord

Nuttige informatie

· De nord ligt in een bosrijk gebied, houdt dus rekening met teken.

· Kom je buiten het weekend of de bouwvak, houdt er dan rekening mee dat de weg waarover jij aankomt ook de aan- en afvoerroute is voor   vrachtwagens die zand uit de groeve komen halen.

· Op dit moment kan er water worden gehaald bij de beheerder.

· Volledigheidshalve vermelden wij dat op de nabij gelegen Smittyfarm Q-koorts heeft geheerst.   

zijn er geen voorzieningen aanwezig. Dit wil zeggen dat je zelf voor een toilet zult moeten zorgen. Ook het afval dien je zelf te verwijderen. . Het stoken van vuur op de aangewezen plaatsen is geen probleem, zolang je maar aan de voorwaarden voldoet. Of als de brandweer daar anders over denkt. (denk aan extreme droogte)

Voor de rest vertrouwen wij op jullie fatsoen en gezond verstand.


Het terrein bestaat uit een linker- en een rechterkant. Deze is gescheiden door een middenpad. Links bevinden zich de slaapplaatsen en aan de rechterkant de kampvuurcirkel.

Klik hier om een kaart van de indeling te bekijken.


De indeling is als volgt:


Parkeerplaats: Voertuigen mogen niet direct in het zicht geplaatst worden. Hiervoor hebben we een parkeerplaats gemaakt.


Staf gedeelte: Direct achter de parkeerplaats is een grote open plek voor een staftent van ruim 4 x 6 meter. Deze is tevens voorzien van een eigen kampvuurcirkel.


Patrouilleplaatsen: Het terrein is voorzien van vijf plekken waar de slaaptenten kunnen staan. Op aanvraag kunnen er meer plekken gecreëerd worden.


Kampvuurcirkel: Deze bevindt zich op een ruime open plek aan de rechterzijde.