De Nord NordSuspendisse

Gemaakt door en voor stichting De Nordse Pool.

Enkele woordjes uitleg

Tot 20 jaar geleden speelden alle kinderen veel buiten. In de regio Noord-Limburg was weinig verstedelijking. Zeker niet in vergelijking tot de Randstad of de Duitse Ruhrpot. Er werd veel gespeeld op braakliggende terreinen, langs de rivier De Maas of in de bossen.

De vooruitgang van de mensheid heeft echter als gevolg dat de natuur steeds meer ruimte moet prijsgeven. Het lijkt de laatste decennia zelfs steeds harder te gaan. Het is daardoor niet meer vanzelfsprekend dat kinderen in de bossen spelen. Hutten bouwen, wandeltochten maken of gewoon spelen. Het is voor sommige totaal onbekend en dat is meer dan jammer. Een verblijf in de natuur verrijkt je leven. Als het al niet bewust is dan is het in elk geval op onbewuste wijze.

Een mens die een tijd in de natuur doorbrengt komt tot rust. Hij kan weer “ademen” en er weer tegenaan. De natuur is een groot goed dat we moeten koesteren. Maar koesteren alleen is niet genoeg. We moeten van de natuur genieten door er tijd in door te brengen. Er is een verbondenheid van mens en natuur en die moeten we “beleven”.

Alhoewel verblijf van mensen in de natuur leidt tot verstoring van de flora en fauna hoort de mens wel degelijk thuis in de natuur. Strikt genomen is hij er eigenlijk een onderdeel van. Degene die zich daarvan bewust is zal met respect genieten van de schoonheid van de natuur.

De doelstelling van Stichting Domein de Nordse Pool is “het beheren en exploiteren van een primitieve kampeergelegenheid ten bate van georganiseerde jeugdgroepen.” Statuten artikel 2, lid 1.

Dit doel hadden wij meer dan 20 jaar geleden en dit doel lijkt steeds belangrijker te worden. Wij hopen oprecht een bijdrage te leveren aan de vorming van jonge mensen door het natuurkamperen mogelijk te houden. Wie als kind de natuur heeft ervaren zal dit op latere leeftijd ook nog weten en dat is in het belang van de mens en de natuur.

De vorm waarin wij het kamperen aanbieden is uniek in de regio en slechts spaarzaam aanwezig in Nederland. Wij zijn er trots op dat wij deze bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren.


De stichting

Stichting Domein de Nordse Pool bestaat momenteel uit zes leden die allen ruime ervaring binnen scouting hebben.


Ik stel voor:


Keith Parry (voorzitter)

Percy Eggers (secretaris)

Frank Peters (penningmeester)

Jos Vastbinder (stichtingslid)

Mathieu in 't Zandt (stichtingslid)

Ton Regli (stichtingslid)


Parkeerplaats